odaberite jezik:
 

Lim u obliku crijepa

Lim u obliku crijepa u velikoj mjeri je zastupljen na tržištu kao najbolji izbor za krovopokrivanje svih vrsta objekata, od malih montažnih kuća i vikend objekata, preko individualnih stambenih kuća, do velikih stambenih zgrada i poslovnih objekata. Prilagodljivost krovnog lima u obliku crijepa se očituje u mogućnostima primjene na gotovo svim tipovima krovova, te se omogućava investitoru da sam vrši odabir željenog izgleda krova i da pri tome ne mora voditi računa o ograničenjima krovnog pokrivača kao kod klasičnih krovova. Po svom dizajnu lim u obliku crijepa je sličan klasičnom pokrovu, a istovremeno otklanja sve njegove nedostatke.

OSNOVNE KARAKTERISTIKE LIMA U OBLIKU CRIJEPA

crijep od lima

Posebno treba naglasiti postojanost i izdržljivost krovnog lima u obliku crijepa u svim klimatskim uslovima, što je apsolutno nedostižno za ostale krovopokrivačke materijale.

Iskustvo pokazuje da lim u obliku crijepa bez ikakvih problema podnosi oštre zime i tropske vrućine. Kako se krovni lim pričvršćava sa specijalnim vijcima sa neoprenskom podloškom u donju zonu krovnog lima, to mu daje izuzetnu čvrstoću i čini ga otpornim na jake vjetrove, led i grad.

Lim u obliku crijepa se po želji kupca mogu dobiti i sa FILC-om( na limove se u tijeku profiliranja nanosi HDF Filc koji spriječava pojavu kondenzacije i kapanja. Filc je samoljepljiva membrana koja ovisno o nagibu krovne plohe i gramaži samoga filca može apsorbirati do 900gr/m2 vode. Kada se vanjska temperatura podigne dolazi do obrnutog procesa kondenzacije - isparavanja.)

Profiliranje crijep ploče obavlja se na automatskim proizvodnim linijama za profiliranje lima u obliku crijepa.

lim u obliku crijepa

limeni crijep

NAŠI PROIZVODI

GRAĐEVINSKA LIMARIJA
opširnije >>
TRAPEZNI PROFILI
opširnije >>
LIM U OBLIKU CRIJEPA
opširnije >>
FASADNI LIM
opširnije >>
TRAPEZ SENDVIČ LIMOVI
opširnije >>
LUČNI TRAPEZNI LIM
opširnije >>
SAMOUKLAPAJUĆI LIM
opširnije >>
LIMENA LAMPERIJA
opširnije >>
DAMPA
opširnije >>
SINUSOIDNI LIMOVI
opširnije >>
LIMARSKA GALANTERIJA
opširnije >>
MATERIJALI
opširnije >>
 

LIM Mostar
GLOBAL TRADE d.o.o. Mostar

Bišće polje bb, 88000 Mostar
Bosna i Hercegovina
T: +387 (0)36 576 145
F: +387 (0)36 576 145
E: info@lim-mostar.com